De coronavaccins zijn niet dodelijk
De coronavaccins zijn niet dodelijk. Punt.
Hoe meer ijs er gekocht wordt, hoe meer mensen er verdrinken. Dat komt natuurlijk niet doordat ijs levensgevaarlijk is voor zwemmers. Warm weer veroorzaakt zowel meer behoefte aan ijs als meer zwempartijtjes en dus verdrinkingen.
Ook is het niet de haan die de zon oproept. Misschien verpest ik nu een heel romantisch beeld voor sommigen, sorry daarvoor…
Er overlijden ook mensen tijdens een potje voetbal, maar dat betekent niet dat achter een balletje aanrennen de doodsoorzaak is.
Een verband zien betekent niet per definitie oorzaak-gevolg. Maar er zijn, op het moment van schrijven, al wel 87 meldingen van overlijden na vaccinatie met coronavaccins.
Het klinkt misschien bot, zo bedoel ik het niet, maar dat viel te verwachten.
In Nederland overlijden per week gemiddeld 750-800 mensen in verpleeghuizen, en 2.000 van alle 80-plussers, door allerlei oorzaken. Voor niemand leuk, maar dat is onderdeel van het leven.
Op het moment van schrijven zijn er alleen in Nederland al 1,6 miljoen prikken gezet in zo’n 1,2 miljoen mensen. Iedere 1,1 seconden krijgt hier iemand een prik.
Als je zo veel prikt in bovenarmen van mensen en voornamelijk in bovenstaande doelgroep, dan kun je er de donder op zeggen het pad van een prik en een ‘overlijdensweg’ elkaar een keer kruisen. Die prik had dan net zo goed van een mug kunnen komen.
Hmmm, misschien een slecht voorbeeld gezien de mug het dodelijkste dier op aarde is…
Maar je snap vast wel wat ik bedoel, toch?
Overlijden ná vaccinatie betekent niet dat een bijwerking van het vaccin de oorzaak is van het overlijden. Goed dat ze het zorgvuldig in de gaten houden, maar laten we van een mug geen olifant maken door te suggereren dat coronavaccins dodelijk zijn. Coronavaccinaties redden juist levens.
Er zijn op dit moment ongeveer evenveel mensen geprikt als mensen die het coronavirus hebben opgelopen. Van de 1,1 miljoen mensen in Nederland die het coronavirus opliep zijn er zo’n 16.000 overleden. Het coronavirus heeft namelijk wel ‘overlijden’ op de bijsluiter staan, naast een heel rijtje andere ellende. Het waargenomen aantal overledenen is vele malen hoger dan het aantal dat kon worden verwacht als er geen corona-epidemie zou hebben plaatsgevonden.
Waarom worden er zo veel onwaarheden verspreid over de coronavaccins?
#snaperniksvan
PS Als je je toch zorgen maakt, vraag het dan niet aan Facebook, maar neem contact op met je huisarts.
Ik kan het ook omdraaien. Of gaat het dan niet meer op?
In Nederland overlijden per week gemiddeld 750-800 mensen in verpleeghuizen, en 2.000 van alle 80-plussers, door allerlei oorzaken. Voor niemand leuk, maar dat is onderdeel van het leven. Kanker, COPD, hart- en vaatziekten en Corona kunnen daar oorzaken van zijn.
Overlijden ná een positieve test betekent niet dat corona de oorzaak is van het overlijden.
Als je zoveel positief getesten (en dus niet per se zieken of besmettelijken) hebt, dan kun je er de donder op zeggen het pad van een positief geteste en een ‘overlijdensweg’ elkaar een keer kruisen.
Overlijden na een positieve test betekent inderdaad niet dat corona de oorzaak is geweest van het overlijden. Er zijn dus ook regels rondom de registratie van corona als doodsoorzaak.
Of iemand is overleden aan corona bepaalt een arts aan de hand van criteria die door gezondheidsorganisatie WHO zijn opgesteld. Iemand sterft volgens deze definitie aan corona, wanneer iemand positief getest is op het coronavirus en sterft aan een bekend mogelijk gevolg van een coronavirusbesmetting, bijvoorbeeld een longontsteking. Daarnaast mag er géén duidelijke andere ziekte zijn die de dood heeft veroorzaakt en kan er geen volledig herstel hebben gezeten tussen de diagnose corona en het overlijden.
Zie bijvoorbeeld de adviezen rondom het gebruik van COVID-19 op doodsoorzaakverklaring (B-formulier): https://www.cbs.nl/nl-nl/deelnemers-enquetes/deelnemers-enquetes/decentrale-overheden/decentrale-overheid/doodsoorzaakverklaring/adviezen-cbs-gebruik-van-covid-19-op-doodsoorzaakverklaring–b-formulier–
Je kunt het dus inderdaad niet omdraaien.