De coronavaccins zijn niet dodelijk

De coronavaccins zijn niet dodelijk. Punt.

Hoe meer ijs er gekocht wordt, hoe meer mensen er verdrinken. Dat komt natuurlijk niet doordat ijs levensgevaarlijk is voor zwemmers. Warm weer veroorzaakt zowel meer behoefte aan ijs als meer zwempartijtjes en dus verdrinkingen.

Ook is het niet de haan die de zon oproept. Misschien verpest ik nu een heel romantisch beeld voor sommigen, sorry daarvoor…

Haan kraait, zon komt op

Er overlijden ook mensen tijdens een potje voetbal, maar dat betekent niet dat achter een balletje aanrennen de doodsoorzaak is.

Een verband zien betekent niet per definitie oorzaak-gevolg. Maar er zijn, op het moment van schrijven, al wel 87 meldingen van overlijden na vaccinatie met coronavaccins.

87 mensen overleden na vaccinatie

Het klinkt misschien bot, zo bedoel ik het niet, maar dat viel te verwachten.

In Nederland overlijden per week gemiddeld 750-800 mensen in verpleeghuizen, en 2.000 van alle 80-plussers, door allerlei oorzaken. Voor niemand leuk, maar dat is onderdeel van het leven.

Op het moment van schrijven zijn er alleen in Nederland al 1,6 miljoen prikken gezet in zo’n 1,2 miljoen mensen. Iedere 1,1 seconden krijgt hier iemand een prik.

RIVM vaccinatiesnelheid

1,2 miljoen mensen gevaccineerd

Als je zo veel prikt in bovenarmen van mensen en voornamelijk in bovenstaande doelgroep, dan kun je er de donder op zeggen het pad van een prik en een ‘overlijdensweg’ elkaar een keer kruisen. Die prik had dan net zo goed van een mug kunnen komen.

Hmmm, misschien een slecht voorbeeld gezien de mug het dodelijkste dier op aarde is…

Mug dodelijkste dier op aarde

Maar je snap vast wel wat ik bedoel, toch?

Overlijden ná vaccinatie betekent niet dat een bijwerking van het vaccin de oorzaak is van het overlijden. Goed dat ze het zorgvuldig in de gaten houden, maar laten we van een mug geen olifant maken door te suggereren dat coronavaccins dodelijk zijn. Coronavaccinaties redden juist levens.

Er zijn op dit moment ongeveer evenveel mensen geprikt als mensen die het coronavirus hebben opgelopen. Van de 1,1 miljoen mensen in Nederland die het coronavirus opliep zijn er zo’n 16.000 overleden. Het coronavirus heeft namelijk wel ‘overlijden’ op de bijsluiter staan, naast een heel rijtje andere ellende. Het waargenomen aantal overledenen is vele malen hoger dan het aantal dat kon worden verwacht als er geen corona-epidemie zou hebben plaatsgevonden.

Waarom worden er zo veel onwaarheden verspreid over de coronavaccins?

#snaperniksvan

PS Als je je toch zorgen maakt, vraag het dan niet aan Facebook, maar neem contact op met je huisarts.

Snap jij er ook niks van? Deel het ;-)
Geschreven door Carlo