Excuses? Wie denkt Rutte wel niet dat hij is?

[satiremodus aan]

Rutte biedt excuses aan

Demissionair premier Rutte erkent dat het kabinet met de snelle versoepelingen van eind juni een inschattingsfout heeft gemaakt. “Wat wij dachten dat kon, kon toch niet.” Hij verontschuldigt zich daarvoor.

Wie denkt Rutte wel niet dat hij is?

Het was tijd voor versoepelingen. Iedereen keek ernaar uit.

Kijk… dat gedoe in die parken, toen de horeca nog dicht was, dat was niet te handhaven. De horeca kan dat tien keer beter dan de politie  👮‍♀️.

Maar ja, iedereen die de afgelopen tijd wel eens op een terrasje heeft gezeten weet het: gezondheidscheck vindt niet altijd plaats, er wordt niet gestuurd op 1,5 meter afstand houden, etc. 🍻🥂

Vervolgens gaan jongeren keihard feesten met valse tests. Ze sturen gewoon screenshotjes door naar hun maten 💪👍. Of er wordt aan de deur niet goed gecontroleerd.

Mensen zijn de regels zat. Ze laten zich niet meer testen bij klachten, blijven niet meer thuis bij klachten, etc.

Het gevolg?

Het aantal besmettingen stijgt exponentieel. Sterker nog, dat lijntje omhoog is eerder het spoor van een raket die de ruimte inschiet 🚀.

Exponentiële stijging corona

En dan denkt Rutte dat kruis te mogen dragen? Door zijn excuses aan te bieden voor de versoepelingen? Wil hij onze zonden op zich nemen of zo? Wie denkt Rutte wel niet dat hij is? Onze Lieve Heer?

#snaperniksvan

[satiremodus uit]

Snap jij er ook niks van? Deel het ;-)
Geschreven door Carlo