Pleidooi afschaffen verkeersregels en rijbewijs

[satire modes aan]

Waarom zouden we de verkeersregels af moeten schaffen?

De verkeersregels zijn alleen maar in het leven geroepen om de kas te spekken en onze vrijheid in te perken. Hoezo mag ikzelf niet bepalen hoe hard ik wil rijden? Hoezo mag ik niet parkeren waar ik wil? Ik kan nog prima rijden nadat ik een paar bier op heb, hoezo mag dat niet?

Drunk driver

Er worden jaarlijks zo’n 8 a 9 miljoen boetes uitgeschreven! Daarmee klopt de overheid gewoon even zo’n 400 miljoen euro uit onze zakken. Ook worden de boetes steeds hoger. De boetes zijn weer gestegen in 2021.

Speeding ticket

Het is niet te doen om je aan de regels te houden. Er zijn er te veel. Het is niet normaal meer. Het lukt de helft niet eens, na keihard studeren, om een voldoende te scoren voor het theorie-examen. Voor sommigen is het simpelweg te moeilijk.

En waarom zijn al die regels er? Er waren in 2019 slechts 661 dodelijke slachtoffers bij verkeersongevallen. Dat noemen ze fors.

Aantal verkeersdoden

Fors. Whahahahaha! Dat is natuurlijk framing van de bovenste plank. We doen het voor slechts 661 / 17,28 miljoen = 0,000038% van de Nederlanders. Ik zeg het nog maar een keertje. Voor slechts 0,000038% van de Nederlanders moet een heel land zich houden aan onnodig veel regels en zo vrijheid inleveren.

What?

Waarom zouden we het rijbewijs af moeten schaffen?

Alleen maar omdat de overheid het wil, moet ik zo’n 2.400 euro neertellen voor een rijbewijs. Dat is toch belachelijk? Ook daar verdienen ze weer aan. Je wordt aan alle kant genaaid.

En hoezo bepaalt het CBR of ik kan autorijden of niet?!

Bad driver

Dat allemaal terwijl een rijbewijs een beperking is van de vrijheid. Het zorgt voor een tweedeling in de maatschappij. Heb je geen rijbewijs, dan mag je niet autorijden, kun je niet met de auto op vakantie, ben je altijd afhankelijk van het OV, etc.

Door al die regels van de overheid is een rijbewijs dus géén vrije keuze. Het is gewoon indirecte dwang. Je wordt verplicht om geld uit te geven. Doe je het niet? Dan word je op de bon geslingerd.

Freedom!

Wordt wakker mensen!

Als makke schapen gaat iedereen hiermee akkoord. We zijn gehypnotiseerd. Iedereen accepteert dit alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Mensen… WORDT WAKKER!

Ik ga koffiedrinken op het museumplein zondag. Zie ik je daar?

Koffie museumplein

#snaperniksvan

[satire modes uit]

Snap jij er ook niks van? Deel het ;-)
Geschreven door Carlo